Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen

Faculteit School of Business and Economics, Maastricht University

Wat motiveert individuen om duurzaam te beleggen? Het wetenschappelijk onderzoek hiernaar wordt vertaald en gericht aan verschillende belanghebbenden, zoals pensioendeelnemers, donateurs, particuliere beleggers, bestuurders, miljonairs en goede doelen.

De onderzoeksresultaten worden breed gedeeld via een videoreeks, podcasts, sociale media en blogs. Door direct de doelgroepen via partners te benaderen, zoals via het magazine van een pensioenfonds of vermogende klanten van banken, kunnen wetenschappelijke inzichten worden uitgedragen om mensen met hun vermogen een verschil te laten maken. Een ander initiatief van de groep is de Science Slam, waarbij onderzoekers hun bevindingen presenteren aan het algemene publiek in een theater.

Het plan is om met steun van het Pilotfonds Gewaardeerd! een professionele videoreeks te creëren. Hierbij komen elke maand verschillende onderzoekers aan het woord om hun bevindingen over filantropie en duurzaam beleggen toegankelijk en prikkelend te delen. Ook zal er aandacht zijn voor wetenschappelijke inzichten van collega-wetenschappers die mensen helpen om met hun vermogen meer sociale  impact te creëren. Deze video’s zullen worden gedeeld via een YouTube kanaal, sociale media en netwerken van relevante partners.

Enkele websites:
Youtubekanaal – Prof Paul Smeets
Pensioenfondsdetailhandel – Beleggingsbeginselen
Dedikkeblauwe – Prof Paul Smeets over het geefgedrag van Nederlandse miljonairs

Penvoerder:

Paul Smeets, hoogleraar

Overige groepsleden:
Robin Aarts, onderzoeker
Katrin Godker, postdoc
Marten Laudi, promovendus
Marco Ceccarelli, postdoc
Janek Kretschmer, promovendus
Kendra Valck, communicatieadviseur
Marc Kentgens, communicatieadviseur
Henk Groot, hoofd beleggingen

Professor Paul Smeets staat voor een brug
Paul Smeets tijdens een opname voor het Youtube-kanaal De impact van geven