Actueel

Laat je inspireren door verhalen van onderzoekers en andere experts in wetenschapscommunicatie.

Wiskunde – verassend voor iedereen!

Hoogleraar Wiskunde Frank Thuijsman (UM) vertelt over zijn fascinatie voor het vak en de motivatie waarmee hij prachtige wetenschapscommunicatieprojecten in de praktijk brengt.

Lees meer

Wat is jouw watervoetafdruk?

Rick Hogeboom is universitair docent (UT) en directeur van de stichting Water Footprint Network. Lees hier meer over de inpirerende wijze waarop hij kennis uit zijn vakgebied inzet om eerlijk en slim watergebruik te bevorderen bij burger, bedrijf en overheid.

Lees meer

Wat wil jouw doelgroep écht weten?

We spraken met programmanager Ria Matthijssen (Regenerative Medicine Utrecht) over de noodzaak van wetenschapscommunicatie en het belang van het inleven in je doelgroep.

Lees meer

Tips: Van Aula naar Binnenhof

Vrijdag 11 maart organiseerden we samen met Parlement en Wetenschap de workshop Van Aula naar Binnenhof. In deze blog delen we tips die tijdens het panelgesprek ter sprake kwamen.

Lees meer

Impact meten, hoe pak je dat aan? 

Vrijdagochtend 18 februari verzorgden de leden van het IMPACTLAB de workshop Impact Meten in de Wetenschapscommunicatie. Hoe geef je zo’n plan vorm en wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Lees meer

Tips: Ga eens buiten je boekje!

Op vrijdagochtend 28 januari vond de workshop Ga eens buiten je boekje! plaats. In deze blog delen we tips die tijdens het panelgesprek ter sprake kwamen.

Lees meer

Vragenstellen over methodologie

In deze blog lees je de Q&A die met Eric-Jan plaatsvond na het geven van de workshop ‘What to Ask?’ tijdens het symposium Nothing but the Truth, 1 november in Groningen

Lees meer

Van kennis naar creatief project

Hoe tover je wetenschappelijk onderzoek om tot engagerende publieksactiviteit? Sabrina Corbellini en Margriet Hoogvliet brengen de meest bijzondere projecten tot stand om hun onderzoek tastbaar te maken voor een breed publiek.

Lees meer

Workshop take-aways: Impact meten

Hoe weet (en meet!) je de impact is van wetenschapscommunicatie? Gewaardeerd! sprak met deelnemer Emily Tang over het programma en de tips die ze meeneemt voor haar eigen communicatie-activiteiten.

Lees meer

#Braintalk: wat wil jij weten over je brein?

Gewaardeerd! spreekt met Annelinde Vandenbroucke over de wetenschapscommunicatie-activiteiten van de wetenschappers die onderzoek doen naar hersenontwikkeling van jongeren, aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen, Leiden.

Lees meer