Actueel

Laat je inspireren door verhalen van onderzoekers en andere experts in wetenschapscommunicatie.

Wetenschapscommunicatie in beeld

Voor de slotbijeenkomst van Gewaardeerd! werd een serie video’s ontwikkeld met als doel een greep te tonen van de creatieve en waardevolle wetenschapscommunicatieprojecten die een toekenning hebben gekregen uit het fonds.

Lees meer

Streektaalstrijd

Raoul Buurke (RuG) onderzoekt taalverandering van de streektalen in Nederland. Middels het enerverende bordspel Streektaalstrijd, dat hij samen met zijn collega’s heeft ontworpen, geven zij iedere taalliefhebber de kans om spelenderwijs iets te leren over deze bijzondere talen en taalwetenschap.

Lees meer

Games for Emotional and Mental Health

Joanneke Weerdmeester en Nastasia Griffioen van het Games for Emotional and Mental Health (GEMH) Lab onderzoeken en ontwikkelen uitdagende games voor jongeren en jongvolwassenen die hen tegelijkertijd leren over een (beter) emotioneel en mentaal welzijn.

Lees meer

Slotbijeenkomst Gewaardeerd!

Op 23 juni 2022 vond in het Trippenhuis de slotbijeenkomst van Gewaardeerd! plaats. Tijdens deze interactieve middag werden resultaten van het project besproken en werd er gewerkt aan concrete aanbevelingen voor toekomstbestendige wetenschapscommunicatie.

Lees meer

Wiskunde – verassend voor iedereen!

Hoogleraar Wiskunde Frank Thuijsman (UM) vertelt over zijn fascinatie voor het vak en de motivatie waarmee hij prachtige wetenschapscommunicatieprojecten in de praktijk brengt.

Lees meer

Wat is jouw watervoetafdruk?

Rick Hogeboom is universitair docent (UT) en directeur van de stichting Water Footprint Network. Lees hier meer over de inpirerende wijze waarop hij kennis uit zijn vakgebied inzet om eerlijk en slim watergebruik te bevorderen bij burger, bedrijf en overheid.

Lees meer

Wat wil jouw doelgroep écht weten?

We spraken met programmanager Ria Matthijssen (Regenerative Medicine Utrecht) over de noodzaak van wetenschapscommunicatie en het belang van het inleven in je doelgroep.

Lees meer

Tips: Van Aula naar Binnenhof

Vrijdag 11 maart organiseerden we samen met Parlement en Wetenschap de workshop Van Aula naar Binnenhof. In deze blog delen we tips die tijdens het panelgesprek ter sprake kwamen.

Lees meer

Impact meten, hoe pak je dat aan? 

Vrijdagochtend 18 februari verzorgden de leden van het IMPACTLAB de workshop Impact Meten in de Wetenschapscommunicatie. Hoe geef je zo’n plan vorm en wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Lees meer

Tips: Ga eens buiten je boekje!

Op vrijdagochtend 28 januari vond de workshop Ga eens buiten je boekje! plaats. In deze blog delen we tips die tijdens het panelgesprek ter sprake kwamen.

Lees meer