Ook dit is werktuigbouwkunde!

Ook dit is werktuigbouwkunde!

Mechanical, Maritime and Materials Engineering, Technische universiteit Delft

Vaak denken mensen bij werktuigbouwkunde aan fabrieken, achtbanen, en grote machines of apparaten. De groep wetenschappers van de faculteit 3mE (Mechanical, Maritime and Materials Engineering) aan de Technische Universiteit Delft zetten zich echter in om een breed publiek kennis te laten maken met biomechanica. Biomechanische ingenieurs ontwikkelen medische apparatuur, rekenen aan sportbewegingen, en ontwerpen innovatieve botimplantaten.

De groep onderzoekers die een toekenning heeft gekregen uit het Pilotfonds Gewaardeerd! geeft publieke colleges, maken online video’s, zetten zich in tijdens evenementen en leveren bijdragen aan niet-wetenschappelijke tijdschriften. Zo enthousiasmeren zij een breed publiek voor werktuigbouwkunde. Naar eigen zeggen, versterkt hun werk in de wetenschapscommunicatie hun wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, en met die houding kan de rest van de samenleving alleen maar blij zijn.

Hun enthousiasme proberen zij ook over te dragen op collega’s. Door het opzetten van een klankbordcommissie door en voor wetenschappers, hopen ze collega’s te inspireren en ondersteunen om zo meer wetenschappelijk resultaten te delen met de samenleving. Hopelijk helpt de waardering en de financiële impuls uit het fonds daar een handje bij!

Penvoerder:
Eline van der Kruk, assistant professor

Overige groepsleden:
Ingmar van Hengel, promovendus
Sebastien Callens, promovendus
Jinne Geelen, promovendus
Bart van Trigt, promovendus