Vloggen over je vakgebied

Wil je professionele vlogs leren maken met enkel het gebruik van je smartphone?

i.s.m. Geertje Algera

Deel je graag video’s over jouw onderzoek op sociale-mediakanalen en zou je deze vaardigheden verder willen ontwikkelen? Of lijkt het je misschien leuk om hiermee aan de slag te gaan, maar weet je niet goed waar te beginnen?

Professionele video’s maken met de mobiele telefoon is snel te leren. Zowel het filmen, monteren en online plaatsen van een video kan allemaal met de telefoon. Soms werkt het zelfs beter dan het inhuren van een cameraploeg, omdat je zelf precies weet wat je wil communiceren.

In deze online workshop krijg je een introductie op de technische kneepjes van video’s maken met je smartphone: Welk deel van jouw onderzoek licht je uit? Hoe maak je professionele en stabiele shots met kwalitatief goed geluid? Welke apps kun je gebruiken om de beelden te bewerken en te monteren?

Om tijdens de workshop direct aan de slag te kunnen worden deelnemers voorafgaand gevraagd een onderwerp voor te bereiden. We verwachten dat je hier ongeveer een half uur mee bezig zal zijn. De opdracht wordt je kort na inschrijving toegezonden.