The Hague Diplomacy Platform

The Hague Diplomacy Platform

Faculteit Governance and Global Affairs, Universiteit Leiden

Diplomatie heeft een steeds grotere maatschappelijke functie; dat is merkbaar bij mondiale uitdagingen zoals duurzaamheid, de huidige pandemie, het opkomend populisme en de invloed van nieuwe technologieën. The Hague Diplomacy Platform vertaalt en verbreedt wetenschappelijke inzichten in de rol van diplomatie en wil hiermee internationale en Nederlandse belanghebbenden, maar ook studenten en jongeren bereiken.

Het platform is een samenwerking van de Universiteit Leiden met het tijdschrift The Hague Journal of Diplomacy en is in een pilotfase. De huidige wetenschapscommunicatie-activiteiten bestaan uit een maandelijkse blog over diplomatie, een serie podcasts, wekelijks actieve sociale mediakanalen (LinkedIn, Twitter, binnenkort Instagram) en ad-hoc seminars/webinars.

Na de pilot volgt consolidatie van het pakket van voornamelijk online activiteiten én de uitbreiding ervan, gericht op bredere groepen professionals en belanghebbenden buiten de universiteit, studenten en jongeren. Daarbij moet worden gedacht aan het aanspreken van jonge doelgroepen via andere sociale netwerksites en debatactiviteiten over maatschappelijk relevante thema’s en ontwikkelingen in de internationale politiek. De  financiële impuls uit het Pilotfonds Gewaardeerd! kan deze consolidatie en uitbreiding helpen verzekeren.

Website:
Universiteit Leiden – The Hague Journal of Diplomacy
Twitter – The Hague Journal of Diplomacy
Soundcloud – The Hague Diplomacy Podcast

Penvoerder:
Jan Melissen, associate professor

Overige groepsleden:
Saskia Postema, docent
Sophie L. Vériter, onderzoeker
Aayushi Shah, docent
Joachim Koops, wetenschappelijk directeur

Screenshot van webpagina The Hague Diplomacy Platform
Screenshot webpagina The Hague Journal of Diplomacy Platform